Najnovije
“Vrijeme za nas” (19. veljače 2020. 15:14)
U planine jer tamo nema zime (19. veljače 2020. 14:24)
O aktualnostima u Svetoj Nedelji (19. veljače 2020. 12:59)
Završene prijave za Srakotrk! (19. veljače 2020. 11:13)
Isključenja struje 19., 20. i 21. veljače (18. veljače 2020. 15:29)
Mario Vavro u vrhu streličarske elite (18. veljače 2020. 11:17)
Kay Boo Too za Fašnik u Bunkeru (17. veljače 2020. 16:00)

“Opatija živi jazz” uz Gradsku glazbu Samobor

10. srpnja 2017.
Komentari isključeni
692 Pregleda

Gradska glazba Samobor, koja s ponosom ističe da je najstarija takve vrste u Hrvatskoj. bila je u subotu sudionik 17. Liburnia Jazz Festivala u Opatiji koji se održao u večernjim satima na terasi hotela Palace. Na poziv Elvisa Stanića, koji je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, samoborski glazbenici rado su se odazvali.

Liburnia Jazz Festival osnovan je 2001. godine, a prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetitelja jedan je od najvećih jazz festivala u Hrvatskoj i regiji. Svakog prvog vikenda u srpnju, “Opatija živi jazz”. Više od 4 tisuće posjetitelja svake godine hodočasti na Liburnia Jazz Festival iz cijele Hrvatske i svih zemalja regije te je svakome velika čast sudjelovati na takvoj “glazbenoj poslastici”.

Pod vodstvom profesora Roberta Polgara, koji je ujedno i odličan solist na saksofonu, izveli su niz najboljih jazz standarda te tako u punom sjaju predstavili sebe i grad Samobor. Tome je pridonijela i izvrsna atmosfera koju je stvorila publika koja ih je cijelo vrijeme pratila velikim pljeskom u znak uživanja i prihvaćanja jazz glazbe kao takve. Sve pohvale za ovaj nastup zaslužuje predsjednica Gradske glazbe Samobor Vesna Mihalinec, koja je svojom odličnom organizacijom sviračima omogućila lijep dan pun druženja, kupanja, sunčanja, dobre hrane i uživanja. Najveću pohvalu zaslužuju svi svirači koji imaju volju, želju i ljubav prema jazz glazbi i koji redovitim okupljanjem na svojim probama pokazuju entuzijazam čime se Grad Samobor s punim pravom može ponositi. Pohvale idu naravno i organizatorima koji su ih ugostili na zavidnoj razini i uputili im poziv za iduću godinu kojem će se Gradska glazba Samobor ponovno rado odazvati.

Tina Perković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.