Filmsko i umjetničko ljeto pod zvjezdama

10. srpnja 2017.
Komentari isključeni
806 Pregleda

Na prepunom jezeru Kipišće u Strmcu brojni Svetonedeljčani došli su jučer podržati prvi “Art in the Park & ljetno kino pod zvjezdama” koje je organizirala Udruga za djecu i mlade Balans Code uz Svete Nedelje. Za prikazivanje je bio odabran film “Step Up 4 Revolution”, jer se taj film želi približiti mladima, a i odlična je poveznica s djelovanjem Udruge Balans Code.

Odličan odaziv građana Svete Nedelje dokaz je da Sveta Nedelja vapi za projektima i programom, puno novaca se izdvaja za kulturu, a samo malobrojne udruge se upuste u realizaciju nečeg novog i već godinama djeluju po principu “copy paste”. Manifestacija je uspješna ako je odaziv dobar, a ne samo ako se održi kao što to obično bude. Uz to, danas se teži ta tim da mladi budu proaktivni u ovakvim programima.

-Što se tiče održavanja daljnjeg kina na otvorenom i nastavka drugog “Art in the Parka” voljela bih da to zaživi i da projekcije idu u umjetničkom smjeru, da to budu filmovi za sve generacije, koji su opća kultura, tako da ubacimo spoj umjetnosti i kulture – rekla je osnivačica i glavna voditeljica Balans Coda, Sanja Krapinec Barbaro te dodala: Ideja je mnogo, evo jučer smo održali i kreativnu radionicu na kojoj smo ugostili Jasminku Banušić i Metku Šetin, odaziv je bio odličan, djeca su oduševljena radionicom, tematika je bila morska, izrađivali smo ribice od iskorištenih CD-a i crtali po kamenim oblutcima brodiće, svjetionike i slično. Također unijeli smo malo boje u park, pa se šaralo kredama, puhali smo velike balone od sapunice, družili se i kreativno provodili ljeto u našem gradu.”

Cijeli program osmislile su članice Udruge Balans Code na čelu sa Sanjom Krapinec Barbaro i Mateom Petrić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.