“Susreti” u slikarstvu

8. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.453 Pregleda

Treću godinu uzastopno ogranci Matice hrvatske iz našeg okruženja, predvođeni samoborskim i svetonedeljskim, okupljaju se na “Susretima”. To je zajednički naziv izložbi likovnih stvaralaca, odnosno prezentacije najboljih umjetničkih ostvarenja članova Matice hrvatske, mahom amatera u tom stvaralaštvu.

Novi, a ujedno i prvi ovogodišnji “Susreti” upriličeni su sinoć u prostorima gradske uprave u Svetoj Nedelji gdje je svoje slike izložilo 30 autora iz Samobora, Svete Nedelje, Jastrebarskog i Zaprešića. -Susret je to različitih likovnih pristupa, tehnika i razine kreativnosti, koji u konačnici doprinosi sjajnom skupnom dojmu ove izložbe – rekao je na predstavljanju izloženih djela profesor Željko Nemec dodavši da se time potvrđuje maksimum izražajnosti, ali i dalekosežnost ljudske kreativnosti, upornosti i talenta. O svakom umjetniku i njegovoj slici, kao i uvijek dosad, govorio je i ponaosob.

Sve okupljenje na otvorenju izložbe pozdravili su i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, profesor Ervin Škacan te zamjenica gradonačelnika Marija Hršak. Škacan je rekao da ovi “Susreti” imaju svoje puno opravdanje jer jačaju zajedništvo i potiču interaktivnost ogranaka, ali i njihovih odjela. Marija Hršak je svim umjetnicima poželjela i dalje plodan rad i izrazila zadovoljstvo činjenicom da Sveta Nedelja može biti mjesto ovakvih okupljanja. I sama je slikar-amater, pa zna da su umjetnost, a i kultura općenito – stil življenja.

U glazbenom dijelu programa nastupili su mlada saksofonistica Agata Živoder i pijanistica, profesorica Željka Vojvoda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.