Grad Samobor primio i nagradio vrhunsku judašicu Laru Cvjetko!

6. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.220 Pregleda

Sportašicu Laru Cvjetko, članicu Judo kluba Profectus Samobor, koja je na Europskom kadetskom prvenstvu u Litvi osvojila zlatnu medalju i tako postala kadetska prvakinja Europe te trenere u klubu Matiju i Dinu Frlića te predsjednika, Damira Frlića, danas su u gradskoj vijećnici ugostili predstavnici grada.

Na sjajnom rezultatu Lari i njenom timu iz Judo kluba Profectus čestitali su u ime Grada, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik Juro Horvat te u ime Samoborskog sportskog saveza, Martina Bublić.

Lara Cvjetko za vrhunski sportski rezultat koji je ostvarila u Litvi nagrađena je priznanjem te novčanom nagradom. Petnaestogodišnja judašica Lara Cvjetko kratko je rekla kako je jako sretna zbog osvojene zlatne medalje te da je to potvrda da se uloženi trud isplatio. Zahvalila je svima na podršci rekavši kako ovo nije samo njezin uspjeh.

Uspjeh je to povijesni za čitav Judo klub Profectus. Larin trener, Matija Frlić istaknuo je kako mu ovo nije prvi prijem u Gradu zbog vrhunskih rezultata njegovih sportaša. “Posebno me raduje da sam u dvije godine ovdje bio s tri sportašice i mogu najaviti da dolazi još ovakvih vrhunskih sportaša iz našeg kluba. Prije dvije godine, kad smo osnovali klub, zagrijavali smo se, a sada se sve pokrenulo i nakon Lare, Katarine i Helene dolazi još vrhunskih mladih sportaša. Lara je ovim uspjehom pokazala da u Samoboru ima vrhunskih sportaša koji su spremni napasti normu za Olimpijske igre. Potpora Grada i Samoborskog sportskog saveza nama je neophodna. U klubu uz mene rade još dva trenera, uz to svi mi imamo i poslove koje svakodnevno radimo, što je vrlo teško spojiti sa zahtjevima koje traži vrhunski sport” – rekao je Matija Frlić dodavši kako im je problem i to što nemaju vlastitu dvoranu već treniraju u unajmljenom prostoru.

Predsjednik Judo kluba Profectus, Damir Frlić istaknuo je kako je izuzetno ponosan na vrhunske rezultate svojih sportaša te nabrojao niz judaša koji će se tek dokazati. Dotaknuo se i problema s kojima se suočavaju. Rekao je kako su sva tri trenera judo kluba Profectus za 4 godine rada dobili zajedno svega 6 tisuća kuna. “Treba ih sačuvati u ovom sportu, moji su sinovi pa ću to uspjeti još neko vrijeme, ali kad bi svim trenerima u Sambooru ukinuli plaće samoborski sport bi se raspao, jer malo je ljudi koji rade iz entuzijazma i ljubavi prema sportu” – rekao je Damir Frlić dodavši da su o svom trošku uredili i prostor u kojem treniraju.

“Nadam se da ćete nam u budućnosti moći pomoći, puno izdvajate za sport, ali mislim da su sredstva krivo raspoređena” – rekao je Damir Frlić te predstavnicima grada predočio i rezultate svojih sportaša u posljednjih 6 mjeseci, a koje su pripremili za Hrvatski olimpijski odbor. Potvrda je to uloženog truda, mnogobrojnih sati rada, brojnih putovanja i odricanja – rekao je Damir Frlić te zaključio da je to sve dio sporta.

Pročelnik Juro Horvat čestitao je Lari Cvjetko na sjajnom uspjehu rekavši kako je vijest o osvajanju medalje obradovala ne samo njega već i sve prijatelje sporta u Samoboru, Hrvatskoj, ali i sve poklonike juda.

Pročelnik Horvat osvrnuo se na povijest nastanka juda te je Lari zaželio da se kvalificira na iduće Olimpijske igre koje će se održati 2020. godine u Tokiju. Što se tiče danas spomenutih problema rekao je kako Samoborski sportski savez ima potpunu autonomiju i najveća sredstva u povijesti kroz program javnih potreba koja bi temeljem svojih kriterija trebali raspodijeliti na najkvalitetniji način, ali i da je ta raspodjela sredstava podložna promjenama.

Pročelnik Horvat posebno je pohvalio rad trenera Matije Frlića, kojeg svi, kaže, hvale i na poslu u radu s djecom u dječjem vrtiću Grigor Vitez. Svim sportašima i predstavnicima Judo kluba Profectus zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu rekavši kako su spremni razgovarati sa Samoborskim sportskim savezom kako bi se uvjeti u kojima klub radi poboljšao. Također je dodao da u Samoboru djeluju tri judo kluba i da bi svi međusobno trebali što bolje komunicirati i surađivati.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković također je čestitala Lari na vrijednom rezultatu kojim je ispromovirala klub i Samobor na najbolji mogući način. Zahvalila je svima koji se u Samoboru bave judom te obećala da će im Grad pomoći u rješavanju njihovih problema.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.