Frendovska klupa stiže u Samobor

6. srpnja 2017.
Komentari isključeni
2.030 Pregleda

Ljeto u Samoboru u nedjelju, 9. srpnja, od 19 sati, donosi nešto sasvim novo: Frendovsku klupu Laboratorija zabave. Grad Samobor, kao grad prijatelj djece i domaćin odličnog provoda i pametne zabave, Frendovsku klupu postavlja u samo središte akcije: na Trg Matice hrvatske, na kojem od nedjelje svaki klinac može naći dobro društvo.

Frendovsku će klupu vesela ekipa iz Laboratorija zabave oslikati, urediti i ukrasiti uz najbolje moguće partnere: kreativne, maštovite i razigrane malce željne druženja, zabavne akcije i vikenda na otvorenom. Svi ste dobrodošli od 19 sati, s puno smijeha, pjesme, boja i kistova. Svi alati i materijali su osigurani.

Raspored događanja:
19:00 okupljanje i uvod o frendovskoj klupi
19:15 predstava “Ipamanondas”
19:30 zajedničko oslikavanje Frendovske klupe

Buddy Bench/Frendovska klupa je međunarodni humanitarni projekt osmišljen s ciljem prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije te sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Nastao je u SAD-u, a njegov je začetnik dijete. Sedmogodišnji Christian je uz pomoć roditelja, učitelja i prijatelja pokrenuo inicijativu da njihovo školsko dvorište dobije klupu prijateljstva: oslikanu, uređenu i dobro pozicioniranu klupu na koju može sjesti svako dijete koje želi naći novog prijatelja, pokrenuti novu igru ili se uključiti u druženje.
 
Jednostavnost, kreativnost i fleksibilnost pokazale su se kao najveća snaga ove akcije: samouvjerena djeca sjela bi na klupu kad bi željeli predložiti ili pokrenuti novu igru, a ona sramežljivija su znala da samo na nju trebaju sjesti i nova igra ubrzo dolazi po njih. Na Frendovskoj klupi tako sva djeca različitih osobnosti i karaktera mogu razvijati i njegovati svoje komunikacijske, socijalne i emocionalne vještine, svatko je na klupu dobrodošao i svačije mišljenje se uvažava.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.