Buffet Gradna obranio naslov pobjednika Ivekova Memorijala

5. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.524 Pregleda

Prošlog je vikenda u Sportskom centru Široki grm u Farkaševcu održan 7. memorijal u spomen na Ivana Radovanića Iveka u sklopu kojeg su odigrana čak 3 turnira. Prvi je bio u belotu, na kojemu je sudjelovalo čak 18 parova, pa se turnir odužio do ranih jutarnjih sati. Najboljima su se pokazali sljedeći parovi: Marko Blažević i Ivan Koletić kao prvi, Tomislav Paulić i Ivan Baron koji su bili drugi te treći par – Igor Vrančić i Josip Majcenović.

Dan potom počeo je malonogometni turnir koji je ove godine brojio rekordnih 18 parova podijeljenih u 6 skupina sa po 3 ekipe. Dok su nogometaši razigravali po skupinama, Grupa Loco pripremala se za svoj koncert, a nešto prije toga završio je i drugi turnir u Pro evolution socceru koji je organizirao prvak hrvatske u toj video igri, Marko Gelo. Najuspješniji na tom napetom turniru bili su redom Josip Koletić, Mario Vlahović i Nikola Brdarić.

U nedjelju je nastavljen turnir u malom nogometu daljnjim razigravanjem po skupinama nakon kojih se 8 ekipa nastavilo boriti za primat u Farkaševcu. Konkurencija na turniru bila je iznimno jaka, a to potvrđuje i činjenica da su mnogi favoriti ispali već u skupinama. Ipak, oni najspretniji došli su do kraja, pa je konačni poredak na turniru ove godine bio ovakav: 1. Buffet Gradna, koja je time obranila lanjski naslov pobjednika, 2. Aloha Solarij, 3. Celine i 4. Župa Svete Anastazije.

Za najboljeg igrača Memorijala proglašen je Hrvoje Šikić iz pobjedničke ekipe iz koje je i najbolji strijelac – Matija Župančić, dok je najboljim vratarom proglašen sad već legendarni čuvar mreže Tomica Herger – Cina.

Za najveseliju ekipu, jedinstvenu nagradu ovog memorijala, koja se dodjeljuje već treću godinu uzastopno, proglašena je ekipa na čelu s Darkom Štibuharom. Na turniru su dodijeljene i medalje zahvale prijateljima i pokroviteljima Mamorijala. Dobitnici su: Igo-Mat, Euro-inox, Pekarnica Zemljič, Samobortisak, Tiskara Tangir, Buffet Gradna, Mjesni odbor Farkaševec, NK Zrinski, Grupa Loco, Ivica Belan, Marko Gelo te nogometnim sucima: Marijani i Anici Kumer, Mariji Jurinić, Filipu Štefkoviću, Nikoli Brdariću, Damiru Ratešiću, Ivanu Rešetaru, Tomislavu Jurinčiću i Dariju Cikojeviću.

Prije početka finala odana je počast Ivanu Radovaniću Iveku, ali i čovjeku koji je sudjelovao na prethodnih 6 memorijala, a koji je tragično izgubio život prošle godine, Marku Kožarcu Medi.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji ovog 7. Memorijalnog turnira za Iveka, a osim sponzora to su i Grad Samobor, Komunalac Samobor i Samoborski sportski savez. Zahvaljuju i svim ekipama koje su igrale zaista fair i korektno, svim posjetiteljima i navijačima koji su bodrili svoje ekipe onako kako su ih organizatori na početku zamolili, u duhu Memorijala.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.