Iskra Majsec brončana na Svjetskom kupu!

4. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.440 Pregleda

Samoborska mlada karatašica, članica Karate kluba Samobor, Iskra Majsec, tituli državne prvakinje u katama nadodala je još jedan vrhunski rezultat osvojivši brončanu medalju na Svjetskom kupu održanom u Umagu. U konkurenciji 31 mlade karatašice do 12 godina Iskra je s četiri pobjede i jednim porazom zauzela treće mjesto te tim rezultatom još jedanput potvrdila svoju međunarodnu kvalitetu.

U prvom kolu imala je dosta lošu izvedbu kate, ali na svu sreću ipak bolju od predstavnice BiH koju je pobijedila tijesnom sudačkom odlukom, 3:2. U drugom kolu ždrijeb joj je dodijelio prošlogodišnju pobjednicu, Španjolku Garziu Lozano od koje gubi 1:4, ali s vjerom da će njezina suparnica doći do finala čime bi se dobila prilika za osvajanje medalje kroz repasaž. Upravo se to i dogodilo u Umagu. Španjolka je u nastavku natjecanja sve superiorno pobijedila tako da je Iskra s još 3 sigurne pobjede (sve odlukom 5:0) u repasažu osigurala brončanu medalju.

U prvom krugu repasaža pobijedila je predstavnicu Litve, zatim u drugom odličnu Slovakinju, da bi u izravnom susretu za treće mjesto nadvisila Bugarku Tsanevu. U Umagu je sudjelovalo 2400 sportašica iz sportaša iz čak 70 zemalja svijeta sa svih kontinenata te je time ovaj svjetski kup postao i te kako respektabilan sportski karate događaj u svijetu.

Tehničkom organizatoru, Hrvatskom karate savezu, dolaze pohvale sa svih strana za organizaciju, a Svjetska karate federacija već sada najvaljuje da će Umag i sljedeće godine dobiti njihovo povjerenje, a samim time i domaćinstvo ovog velikog karate događanja.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.