Šušur ljetne šibenske nastave

3. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.693 Pregleda

Učenici trećeg i četvrtog razreda Područne škole Kerestinec, polaznici izvannastavne aktivnosti Emaus, sa svojom vjeroučiteljicom Sabrinom Pejić boravili su od 26. do 29. lipnja u Šibeniku. U pratnji su im bile profesorica glazbe Katija Kaplan i učiteljica razredne nastave Petrunjela Krajačić.

Učenici su u Šibeniku bili smješteni u kompleksu Katoličke osnovne škole i svakog su dana sudjelovali u biblijskoj radionici i promišljali Novi zavjet. Profesorica Katija Kaplan omislila je za učenike Glazbenu radionicu, pa su slušali klasične skladbe, sudjelovali u glazbenom kvizu, okušali se u skladanju i na kraju zapjevali karaoke.

U radionici “Šibenska bajkovnica”, koju je pripremila i vodila učiteljica Petrunjela Krajačić, učenici su se upoznali s bajkama i legendama Šibenika i okolice. Nakon pročitanih bajki, rješavali su križaljke i kvizove, igrali starinske igre te sastavljali vlastite bajke uz pomoć “kocki pričalica”.

Uz svakodnevne radionice, bilo je dovoljno vremena i za kupanje i večernje šetnje starom jezgrom Šibenika. Djeca su uživala šetajući Krešimirovim gradom i osjećajući poseban šušur Međunarodng festivala djeteta.

Posjetili su i otok Prvić i Memorijalni centar svestranog znanstvenika i inovatora Fausta Vrančića. Nakon odgledanog filma o Faustovu djetinjstvu, s velikom su zanimanjem razgledali makete Faustovih izuma. Najviše od svega dojmio ih se Faustov padobran s kojim je skočio s crkvenog tornja u Veneciji i zaradio nadimak “leteći čovjek”.

Koliko se učenicima svidio četverodnevni boravak u Šibeniku i ovakav način “ljetne nastave”, govori i činjenica da su nakon povratka kućama htjeli rezervirati svoje mjesto i za dogodine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Thanks for any other informative web site. Where else may just I get that kind of information written in such an ideal way? I have a mission that I am just now operating on, and I have been on the look out for such information. egbebeeadecb