Prica u Osijeku

3. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.034 Pregleda

Obilježavanju Pricinog jubileja, 100. obljetnice rođenja, pridružio se i Grad Osijek. U sklopu Osječkog ljeta kulture u Galeriji Waldinger postavljena je proteklog vikenda izložba Zlatka Price i priređeno predstavljanje njegove monografije. Izložbu iz fundusa samoborske Galerije Prica i osječkih institucija postavili su kustosica Jelica Ambruš i Igor Loinjak koji je izložbu i predstavio. O Zakladi i programima obilježavanja 100. obljetnice Pricinog rođenja govorila je upraviteljica Zaklade Marica Jelenić, nazočne je pozdravila ravnateljica Ljerka Hedl te gošća, generalna konzulica Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga. Govorila je o suradnji Samobora i Pečuha koje povezuje veliki umjetnik Zlatko Prica.

Monografiju su predstavili autori, Nikola Albaneže i Nikolina Šimunović. Programu se odazvala brojna osječka publika, poklonici Pricing slikarstva među kojima i oni koji se sjećju Pricinih boravaka u njihovom gradu, slikanja i pecanja na prekrasnim lokalitetima uz Dravu koje je Prica jako volio.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.