Dostojanstvo na Danu hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

3. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.071 Pregleda

Kod spomen ploče na mostu u Pokupskom 27. lipnja položen je vijenac u sjećanje na 404 poginula hrvatska branitelja s područja Zagrebačke županije. Vijenac su položili župan Stjepan Kožić sa zamjenicima Nadicom Žužak i Hrvojem Frankićem te predsjednikom Skupštine Zagrebačke županije, Mihaelom Zmajlovićem. Molitvu je vodio župnik župe Uzašašća Blažene Djevice Marije iz Pokupskog Antun Pečar. Počasni vod iz Ivanić-Grada nosio je vijenac, a ruže i vjenčiće nazočni su, u spomen na poginule, bacili u Kupu.

Tom komemoracijom i središnjom proslavom 1. srpnja u Zaprešiću, i ove je godine obilježen Dan branitelja Zagrebačke županije u kojemu je sudjelovalo više od stotinu branitelja iz Samobora i Svete Nedelje. U Zaprešiću su se postrojili na Trgu Ivana Pavla II. Službeni protokol započeo je govorom župana Stjepana Kožića, a uz njega su govorili i predstavnici Ureda Predsjednice, MUP-a, Sabora i Vlade RH: general Miljenko Filipović, general Mladen Markač, general Josip Lucić i Željko Turk. Izaslanstva su nakon protokola položila vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a nakon toga su svi nazočili svetoj misi za poginule u crkvi Svetog Ivana Krstitelja.

Druženje je nastavljeno pod šatorom uz vojnički grah, a po lijepom i sunčanom vremenu odvijalo se uz domaću glazbu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.