Samobor od jučer bogatiji za 9 novih dadilja

30. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.575 Pregleda

Ovog je proljeća POU Samobor organizirao Program osposobljavanja za poslove dadilja u trajanju od 3 mjeseca na koji se prijavilo 9 polaznica velikog srca te u želji za radom s najmlađima. Praktična nastava obavljala se u Udruzi za zbrinjavanje djece bez odovarajuće roditeljske skrbi „Nova budućnost“ koja u Samoboru zbrinjava 30-ak djece. Polaznice su tako slušale i položile ispite iz : Prve pomoći, Zaštite na radu, Organizacije rada, Zdravstvene njege djeteta, Pedagogije (Komunikacijske vještine, Osnove predškolske i školske pedagogije, Aktivnost djeteta) i Psihologije (Osnovna psihosocijalna obilježja djeteta) te odradile praktičnu nastavu u Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Nova budućnost“ u trajanju od 150 sati pod mentorstvom Marije Udiljak, mag. psych.

Završetkom ovog programa, polaznice su osposobljene:
* skrbiti se samostalno o zdravlju i sigurnosti djeteta do 14. godine života,
* obavljati djelatnost dadilje prema zakonskim propisima i pravilima struke,
* komunicirati s djecom i roditeljima na primjeren način,
*skrbiti se o emocionalnom, tjelesnom, intelektualnom, emocionalnom i socijalnom razvoju djeteta,
* provoditi zdravu i uravnoteženu prehranu djeteta,
*organizirati igru, rekreaciju i zabavu za dijete,
* provoditi higijenu djeteta,
-*nadzirati školske i druge obaveze djeteta,
* primjeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći

Zadovoljne Programom nadaju se radu s djecom, a u planu su i otvaranja obrta pošto je potreba za čuvanjem djece u Samoboru itekako velika. Nove dadilje su : Željka Gulin, Željka Grgat, Irina Franković, Barbara Dodić, Dragica Crnković, Katarina Ivkovčić, Mateja Gorup, Mirjana Grgečić i Maja Šilobod više nego dovoljno svojim širokim osmijesima pokazuju koliko su spremne surađivati s najmlađima kao njihove dadilje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.