fotografija preuzeta s portala sportnews.hr

Samobor definitivno u IV ligi!

30. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.354 Pregleda

Nakon sastanka predstavnika Nogometnih središta Rijeke i Zagreba konačno je odbačen prijedlog Zagorca iz Krapine da se III HNL-zapad od jeseni proširi na 18 klubova, čime se ugasila i jedva tinjajuća nada da će nogometaši Samobora ostati u trećeligaškom društvu.

Da je prijedlog usvojen iz III HNL-zapad u niži bi rang preselio jedino Stupnik koji je proteklu sezone završio na posljednjem mjestu ljestvice, no budući da je suglasnost za proširenje lige uskratila većina aktulanih trećeligaša, uz Stupnik će među četvrtoligašima od jeseni igrati i Samobor i Zagorec.

Liga je promijenila i naziv pa će se umjesto Međužupanijske lige središte od sada zvati IV HNL-središte Zagreb, a natjecanje će voditi Nogometni savez Zagrebačke županije. Plenum četvrtoligaša na kojem će biti obavljeno izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova i određen kalendar prvenstvenih utakmica zakazan je u četvrtak 6. srpnja u 19 sati na igralištu NK Stupnik. Prvenstvo bi trebalo početi 27. i 28. kolovoza, a jesenski dio će potrajati do 19. studenog.

Uz Samobor, Stupnik i Zagorec u novu sezonu IV lige kreću Gaj Mače, Gradići, Karlovac 1919, Mladost Zabok, Polet Buševec, Ponikve Zagreb, Mladost Petrinja, Sava Strmec, Savski Marof, Slunj, Jarun Zagreb, Croatia Hrastje i Zelina.

Kako neslužbeno doznajemo u redove Samobora vjerojatno se vraćaju odlični veznjak  Franjo Kotarski, vrsni stoper Antonio Mišura i agilni i iskusni Igor Horvat, a na listi željenih pojačanja su i Matej Ivkovčić, Filip Štefković te još nekolicina bivših prvotimaca.

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.