Pri Kalinu – četvrti put

29. lipnja 2017.
Komentari isključeni
2.000 Pregleda

U povodu četvrte obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Krajevna skupnost Jesenice na Dolenjskem sa slovenske te Mjesni odbori Bregana, Podvrh i Grdanjci s hrvatske strane, pripremaju tradicionalni “Susreti pri Kalinu”, 1. srpnja uz državnu granicu Hrvatske i Slovenije u Bregani. Subotnji susret počinje u 18 sati na slovenskoj strani, kod Gostilne Kalin, a prijelaz granice moguć je na mostu prema Kalinu, uz osobnu iskaznicu. Tamo će, kao i dosad, slovenska društva i udruge ponuditi svoje domaće proizvode i rukotvorine. Potom će se, u 20 sati, svi vratiti na hrvatsku stranu, gdje će, uz bivši Šavrić, biti priređen kulturno-zabavni program.

Glavni organizator priredbe i ove je godine Kulturno-umjetničko društvo Licitar iz Bregane. Uz njih, u zabavnom programu nastupit će brojna druga kulturno-umjetnička društva i tamburaški sastavi iz Hrvatske i Slovenije, a glavna gošća večeri bit će Vera Svoboda.

Organizatori su pripremili i bogatu gastro ponudu, oko 500 porcija samoborskih češnofki i osvježavajuća pića.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Stvarno ste bolesni, Slovanci nam otimaju more podmićivanjem suda a vi o druženju sa.”osvobodilnom frontom”…najbolje da se podružite na “nosaču aviona kekec”

  2. Avatar

    Stvarno ste bolesni,Slovenci nam otimaju more podmićivanjem suda, a vi o druženju sa : “Osvobodilnom frontom”…najbolje da se podružite na “Nosaču aviona Kekec”