Gradonačelnik Zurovec ugostio najbolje osnovce u Svetoj Nedelji

28. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.165 Pregleda

Na kraju školske godine Grad Sveta Nedjelja tradicionalno organizira prijem za najuspješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja i njihove mentore.

Ove su godine gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica Marija Hršak u Gradskoj vijećnici dočekali čak 33 učenika i devet mentora, koji su na državnim natjecanjima iz matematike, tehničke kulture, hrvatskog jezika i fizike ostvarili odlične rezultate na državnoj razini.

Odnosno u pojedinačnoj konkurenciji je sedam učenika završilo među prvih petnaest: Matej Vojvodić, Sven Cestar, Paula Đozić, Matej Franjić, Michael Tuk, Gabrijel Kovačević i Josip Marić. Dva prva mjesta su osvojile ekipe na Festivalu matematike i STEM natjecanju(science, technology, engineering i mathematics), a šahovska ekipa učenika 5. i 6. razreda je bila izvrsna treća na državnom natjecanju.

Sportske ekipe se također mogu pohvaliti prvim i drugim mjestima- atletska ekipa dječaka u atletici je bila prva, a KROS ekipa druga kao i atletska ekipa djevojčica.

Zasigurno učenik koji se svojim rezultatima najviše istaknuo je Matej Vojvodić, učenik osmog razreda Područne škole Rakitje, koji je na državnom natjecanju iz matematike bio drugi, sa šahovskom ekipom je osvojio treće mjesto, dok je dva prva mjesta osvojio ekipno na Festivalu matematike i na STEM natjecanju u paru s Laurom Mihoković.

Gradonačelnik Zurovec je zahvalio svim učenicima na trudu i promociji svoje škole i Grada, ali i njihovim mentorima bez kojih bi ovakvi rezultati izostali. Uručivši im pohvalnice i prigodne poklone uz čestitke ih je i potaknuo da marljivo nastave učiti, jer Sveta Nedelja od njih i dogodine očekuje da budu bar jednako uspješni ako ne i bolji.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.