Lug proslavio svoj dan

27. lipnja 2017.
Komentari isključeni
2.579 Pregleda

U organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Lug Samoborski u nedjelju je proslavljen Dan Mjesnog odbora koji se obilježava u povodu svetkovine Svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika župe. Svečana sveta mise u župnoj crkvi služena je u subotu u 11 sati, na sam blagdan te u nedjelju.

Poslijepodnevni sati provedeni su uz tradicionalna dječja sportska natjecanja. Sportski susreti su započeli stolnoteniskim turnirom na novim stolovima koje je nabavio Grad Samobor. Prvo mjesto osvojio je Patrik Mustač, drugo Nikola Gvozdanović, a treće Matej Vrbančić. U stolnom tenisu okušali su se i mnogi odrasli.

Na jednoj od djeci najdražih disciplina, vožnji spretnosti biciklom, oko čunjeva i po utvrđenoj stazi, natjecalo se više od dvadesetero djece. U najmlađoj kategoriji, 2011./2012. godište, prvo mjesto pripalo je Antunu Glasnoviću, drugo Luki Begu, a treće Martinu Čomiću i Leoni Oštilj. U kategoriji 2007./2010. godište, najbrži je bio Luka Kaurić, zatim Filip Noršić, a treće mjesto je osvojio Viktor Čomić. Najbrži i najspretniji u kategoriji 2005./2006. godište bio je Matija Kaurić, drugi je do cilja stigao Neno Filipić, a treći Oliver Magdić Govedarica. Oni najstariji bili su ujedno i najbrži, pa je u kategoriji 2002./2004. godište najbolji bio Matej Vrbančić s rezultatom od 17,26 sekundi, drugi Juraj Kupres, a treći Marko Bortas.

Veliko zanimanje bilo je i za natjecanje u izvođenju “jedanaesteraca” na mali nogometni gol. U vrlo napetom pripetavanju pobjedu je odnio Mario Dragozet, drugo mjesto osvojio je Patrik Mustač, a treće Juraj Kupres.

Iako je zbog kiše i nevremena izgledalo da se dio natjecanja neće održati, većina roditelja i djece strpljivo su pričekali smirivanje vremena te nastavili sudjelovati u utrci po poligonu na dječjem igralištu i slobodnim bacanjima. Najuspješniji u košarci, tj. slobodnim bacanjima, bio je Stjepan Horvat, zatim Filip Dragozet te Patrik Mustač i Nikola Gvozdanović.

Na traženje roditelja održano je i natjecanje u povlačenju užeta i to pod šatorom. Uz veliko veselje djece koja su neumorna u ovoj disciplini, posebna atrakcija bilo je natjecanje roditelja i pobjeda ekipe “Žedni”.

Svim sudionicima i najuspješnijim natjecateljima prigodne nagrade uručila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Lug Samoborski Đurđica Jančikić. Druženje je nastavljeno uz grah i kobasice koje su pripremali članovi Mjesnog odbora Lug pod kuhačom Milana Bratelja.

Martina Glasnović

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.