Kad se vrijedne ruke slože, selo se uredit može

27. lipnja 2017.
Komentari isključeni
3.957 Pregleda

Mještani Farkaševca pokazali su proteklog vikenda kako se selo uredit može, kad se vrijedne ruke slože. Iako se živa u termometru u poslijepodnevnim satima nije spuštala ispod 33 stupnja u hladu, nisu se dali omesti u svom naumu i želji da počiste zelene površine u svom selu. Akciju je pokrenuo novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora Mladen Vlahović sa svojim članovima K. Radovanićem, R. Roščakom, P. Radovanićem, K. Belakom i D. Vlahovićem.

Cilj akcije bio je da se odazove što više mještana i da se počisti sva trava urasla u nogostupe, poreže grmlje i uklone suhe grane koje zaklanjaju pregled automobilima i pješacima, počisti nered ispred napuštenih kuća u selu i isprazni napunjene kante na šetnici.

Uz brojnu vrijednu i upornu ekipu koja se sokupila, uspjelo se napraviti sve što je bilo u planu. Gradski čelnici pobrinuli su se da svi akcijaši nakon napornog rada ne ostanu gladni, već da se počaste roštiljem, pićem i kolačima svojih sumještanki, uz dobru glazbu i druženje u središnjem mjesnom parku.

Održan je i zbor mještana gdje su se prezentirali planovi za koje Farkaševčani ne sumnjaju da će gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom i njegovim najbližim suradnicima Željkom Stanecom i Sanjom Horvat Iveković imati razumijevanja. Druženje se nastavilo do kasno u noć uz planove za nove radne akcije u Farkaševcu.

Suzana Radovanić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.