Obilježen Pricin 101. rođendan

26. lipnja 2017.
Komentari isključeni
690 Pregleda

Pred nama je završni program obilježavanja 100. godišnjice rođenja Zlatka Price, sada već uz njegov 101. rođendan, koji je upravo danas. Zato su jutros umjetnikovo vječno počivalište na samoborskom groblju, uz zapaljene svijeće, cvijećem okitili upraviteljica Zaklade Zlatko i Vesna Prica Marica Jelenić, kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i supruga pokojnog slikara Jasmina Jugo Prica.

Svečana promocija monografije “Zlatko Prica – 100 godina”, u čijem je kreiranju sudjelovalo više hrvatskih i mađarskih autora, bit će svečano promovirana u četvrtak, 29. lipnja, u 19 sati i 30 minuta u Muzeju Mimara u Zagrebu. Monografija je tiskana na 500 stranica, na 4 jezika i s oko 400 reprodukcija najboljih Pricinih djela iz svih stvaralačkih faza.

Uoči promocije monografije bit će održan međunarodni znanstveni skup o životu i djelu Zlatka Price u prostoru Mađarskog instituta u Zagrebu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.