Misa na vrhu Oštrca

26. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.616 Pregleda

U predvečerje jučerašnjeg dana, kada je Hrvatska proslavljala svoj Dan državnosti, na vrhu Oštrca služena je sveta misa koju je predvodio vlč. Darko Banfić, župnik župe Svete Barbare iz Ruda. Misa je slavljena kod velikog drvenog križa koji je podignut 1996. godine, a inicijatori podizanja bili su župljani župe Rude koji svake godine dolaze pješice iz Ruda na ovo malo hodočašće. Posljednjih godina služi se na tom mjestu i sveta misa na kojoj zna sudjelovati i do 200 hodočasnika, planinara i župljana. Ove godine broj okupljenih bio je znatno manji, ali radosti i pjesme nije nedostajalo.

Župnik Darko rado obilazi kapele, križeve krajputaše i crkve u dvije župe koje su mu povjerene na duhovnu skrb. Tako je ujutro bio u Rudama, pa na Dragonošu, a poslijepodne na vrhu Oštrca gdje se popeo hodočasteći sa svojim župljanima. U svojoj propovjedi naglasio je važnost bratskog susretanja i života s Bogom.

Nakon mise održan je agape na vrhu Oštrca gdje su na inproviziran stol hodočasnici stavili svoje delicije pa uz pjesmu i smjeh nastavili druženje koje se nastavilo i kod silaska u dolinu.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.