Moto bijeg iz svakodnevice

25. lipnja 2017.
Komentari isključeni
4.513 Pregleda

U dobroj i ponajprije opuštenoj atmosferi završen je kasno sinoć ili rano jutros 16. međunarodni moto party samoborskih bjegunaca”, i drugi Memorijal Igor Rešetar Žuti, koji se od petka odvijao na prostoru samoborske ex-vojarne. Članovi Moto kluba Fugitives okupili su i ove godine između tisuću i dvije tisuće motorista iz svih dijelova naše zemlje i bližeg nam inozemstva. Neki su se zadržali u našem gradu oba dana, odnosno od početka do kraja dvodnevnog programa, a neki tek nekoliko sati, na programima koji su ih posebno privukli. Uglavnom, nitko nije zažalio na dolasku, u prvom redu oni koji su tek sada, po prvi put, otkrili posebnost ovog bajkerskog okupljanja u nizu sličnih susreta kakvi u ovo doba godine posebno prevladavaju na našoj obali i otocima.

Nakon prve nemirne noći, u kojoj su bajkere zabavljali grupa Karizma, odnosno Miha i Mišo te bandovi Lucky day i Nibru, jučerašnji zabavni program bio je u kasno poslijepodne isprepleten moto igrama, moto defileom i show programom.

U ovogodišnjem moto defileu ulicama našeg grada, koji konačno nisu omeli ljetni pljuskovi, sudjelovalo je 300-tinjak motorista. Obišli su uže gradsko središte, na gradskom groblju zapalili svijeću na grobu Igora Rešetara i kratko se potom zadržali u dvorištu nekadašnjeg Komunalca gdje su sada prostorije Moto kluba Fugitives.

Večernji dio programa otvorio je fascinantni Stunt Show Dejana Špoljara i njegovih pomagačica s vratolomijama na motoru koje se “običnim” motoristima nikako ne preporučuju. U glavnom dijelu glazbenog programa nastupili su band Wanted 5 iz Ludbrega i mlađahna atrakcija, grupa Mistery iz Australije, koja sa svojim hard rockom i heavy metalom već 4 godine neprekidno žari i pali Europom na dugotrajnoj turneji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.