Dario Zurovec pozvao na jedinstvo i zajedništvo svih braniteljskih udruga

25. lipnja 2017.
Komentari isključeni
2.674 Pregleda

Dan državnosti Republike Hrvatske u Svetoj Nedelji svečano je obilježen jučer poslijepodne, dan uoči samog praznika. Novoizabrani gradonačelnik Dario Zurovec sa zamjenicom Marijom Hršak, gradskim vijećnicima, predstavnicima udruga te saborskim zastupnikom Davorom Ivom Stierom, u svečanoj povorci predvođenoj Svetonedeljskom gardom u 18 sati s glavnog gradskog trga uputio se prema spomen ploči hrvatskim braniteljima kod svetonedeljskog groblja. Tamo su zajedno odali počast domovini i hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

U kratkom govoru gradonačelnik Zurovec pozvao je na jedinstvo i zajedništvo među svim udrugama hrvatskih branitelja s područja Grada te obećao izgradnju novog spomenika koji će biti dostojan nositi spomen na njihovu žrtvu. Naglasio je da je obilježavanje najvećeg državnog praznika, Dana hrvatske državnosti u Svetoj Nedelji po prvi put održano na ovakav svečan način koji će postati tradicija u Gradu. Na kraju je pozvao građane da na svoje domove izvjese zastave Republike Hrvatske i tako odaju počast domovini.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.