Školska godina u znaku poticanja ekološke osviještenosti

19. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.382 Pregleda

Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. u suradnji sa samoborskim vrtićima i osnovnim školama provelo je edukativni program o važnosti i načinu razvrstavanja otpada.

Eko program namijenjen najmlađim sugrađankama i sugrađanima sastojao se od dvije radionice u osnovnim školama i jedne u vrtićima. U programu koji se odvijao od prosinca do svibnja netom završene školske godine sudjelovale su predškolske grupe dječjih vrtića Osmijeh, Izvor i Grigor Vitez te osnovnoškolci drugih i četvrtih razreda OŠ Bogumila Tonija, OŠ Milana Langa, OŠ Rude i OŠ Mihaela Šiloboda.

Edukacije su zamišljene za manji broj djece (razred ili grupa) kako bi sva djeca bila uključena i aktivna tijekom predavanja. Prva radionica vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci je donijela priču o odvojenom prikupljanju otpada, kroz razgovor na djeci prilagođen i zanimljiv način predstavljen je pojam reciklaže, a na kraju su kroz igru i natjecanje samostalno razvrstavali papir, staklo, plastiku i metal u za to predviđene kante.

Cjelokupan proces izrade recikliranog papira uz sav potreban alat i pribor bila je tema druge radionice na kojoj su sudjelovali osnovnoškolci, a zajednička izrada recikliranog papira s voditeljicom edukacije Anom Frkin djeci je bio najzanimljiviji dio programa.

“Kada djeca kroz zabavu i igru s veseljem razvijaju ekološku osviještenost znak je da s optimizmom možemo gledati na budućnost u kojoj će postati mladi ljudi koji paze na okoliš i razumiju važnost ravnoteže čovjeka i prirode” – kaže Ana Frakin.

Edukativni program nastavit će se i iduće školske godine, a t.d. Komunalac d.o.o. se raduje ponovnoj suradnji s vrtićima i školama te poziva one koji još nisu bili uključeni u projekt da se pridruže jer zajedno kroz igru postiže se viša razina iznimno potrebne ekološke osviještenosti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.