Pavla Jozića nagradila i Zagrebačka županija

13. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.511 Pregleda

Zamjenik župana Hrvoje Frankić primio je i prigodno nagradio Europsku prvakinju do 21 godine u taekwondou, Melani Adamić-Golić te stolnotenisače s invaliditetom, Mirjanu Lučić i Pavla Jozića koji su na 1. svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Bratislavi osvojili brončanu, odnosno srebrnu medalju.

Htio bih zahvaliti ponajprije sportašima na ostvarenim rezultatima, ali isto tako i vašim trenerima i klubovima, kao i cijelom onom sustavu koji je stajao iza vas, koji vam je pomogao da postignete vrhunske rezultate“, rekao je Frankić te naglasio kako Zagrebačka županija godišnje za sport izdvaja 6,2 milijuna kuna te kako sustavno gradi školske dvorane. “Time postižemo da Zagrebačka županija pojačava sportski duh među mladima, rekreaciju među mladima i onim starijima i na taj način kao sustav i društvo napredujemo”, rekao je Hrvoje Frankić.

Inače, Melani Adamić-Golić, taekwondoistici iz Zaprešića, ovo je prva zlatna medalja s velikih natjecanja. U finalu natjecanja, održanog u Bugarskoj, pobijedila je Ruskinju Marinu Klimko sa 7:1.

Na 1. svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Bratislavi, Mirjana Lučić je u paru sa Sandrom Paović osvojila brončanu medalju izgubivši u polufinalu od Brazila 2:0. Mirjana je članica STK osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Samoborac Pavao Jozić je na natjecanju u Bratislavi u paru s Vjekoslavom Gregorovićem osvojio srebrnu medalju. U finalu u srazu sa Španjolcima poraženi su s 0:2. “Ovu medalju smo, u dvorani u Samoboru gdje treniram, stvorili moj trener Roko Tošić i ja. Na natjecanje smo je išli samo pokupiti jer smo znali kako smo trenirali i programirali cijeli sustav treniranja makar smo imali teške protivnike i jaku konkurenciju“, rekao je Jozić.

Zagrebačka županija sportaše je nagradila sportskom opremom po njihovoj želji.

(preuzeto s www.zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.