Najnovije

Biciklima do nogometnih terena, pa na trčanje

13. lipnja 2017.
Komentari isključeni
689 Pregleda

U posljednjem proljetnom Šporotofonu ugostili smo šestero sportskih djelatnika i s njima razgovarali najprije o biciklizmu, potom ponajviše o nogometu te na kraju i o trčanju.

S predsjednikom Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš Lukom Čankom najavili smo novo, 24. izdanje međunarodne biciklističke utrke XCO Samobor.

Potom smo prešli na nogometne teme, najprije na male terene. Završne pripreme za prvi iz niza samoborskih ljetnih haklerskih turnira približio nam je Robi Horvat iz Gradne, koja u ovim vrućim danima probija led kao prvi sezonski organizator tradicionalnog okupljanja malonogometaša na turniru čiji začeci datiraju još tamo od 70-ih godina prošlog stoljeća.

O Omladinskoj školi Nogometnog kluba Samobor u netom okončanoj natjecateljskoj sezoni razgovarali smo s njezinim voditeljem Damirom Kovačićem, podjednako o velikim rezultatskim uspjesima mlađih pionira i mlađih limača, ali i o drugim kategorijama tih mlađih uzrasta samoborskih nogometaša.

Sa samoborskog smo se prebacili na svetonedeljsko područje i u Športofonu ugostili predstavnike Nogometnog kluba Sava iz Strmca, tajnika kluba Darka Povrženića koji je s ponosom govorio o vetaranskoj momčadi Save, novim prvacima Prve veteranske lige Nogometnog središta Samobor, a potom i trenera prve Savine seniorske ekipe Davora Orsaga koji je analizirao uspješnu premijernu sezonu momčadi u Međužupanijskoj ligi – središte.

Emisiju smo završili razgovorom s voditeljicom komunikacija u Udruzi Aktivan život Teom Gvardijan, koja nam je dočarala kako je proteklo 10. jubilarno i rekordno izdanje Kros utrke Volim trčanje na savskom nasipu.

(fotografije: arhiva Radio Samobora, facebook stranice NK Samobor i NK Sava i arhiva Udruge Aktivan život)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.