Grešnici bez grijeha u pripravi ćevapa

12. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.017 Pregleda

Drugom po redu Svetonedeljskom roštiljadom na jezeru Kipišće u Strmcu, uz koncert Lidije Bačić, jučer je završena ovogodišnja proslava Dana grada Svete Nedelje. I ovaj završni program, kao i priredbe priređene u prethodna dva dana, okupio je, uz lijepo i toplo vrijeme, mnoštvo posjetitelja i čak 28 natjecateljskih ekipa, koje su se trudile na roštiljima Limarije Sebastijan, stalnog sponzora ovakvih priredbi, ispeći ćevape. Najbolje je to, prema prosudbi ocjenjivačkog povjerenstva u kojemu su bili zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, vlasnik Kampa Zagreb Krešimir Dubrović i modni dizajner Ivica Skoko, uspjelo ekipi pod imenom Grešnici. Očito su najmanje griješili prigodom priprave smjese za ćevape od dobivenog mesa, a i najbolje su zavrtjeli ćevape na roštilju na drveni ugljen. Drugo mjesto zauzela je ekipa Foto kluba Klik, a treće Kulturno-umjetničko društvo Strmec. Nagrade najboljima uručili su zamjenici gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi i Marija Hršak, a ni publika nije ostala uskraćena za besplatne ćevape koji su se dijelili između 13 i 18 sati. Više puta tijekom dana sve sudionike roštiljade obišao je i gradonačelnik Dario Zurovec.

Za sve to vrijeme svetonedeljski OPG-ovci i udruge na štadovima oko jezera nudili su svoje domaće proizvode, jestive i ukrasne, svirala je i pjevala grupa Loco, a Željko Pervan je odradio “najbolje od najboljeg” iz svog stand-up komičarskog programa. Najmlađi su odličnu zabavu pronašli uz žonglere i klauna u zabavnom parku, a odrasli su se uglavnom držali hladovine. Organizator programa, koji je vodio Hrvoje Žaknić, bili su Grad Sveta Nedelja, tvrtka Svenkom i svetonedeljska turistička zajednica.

Reportažni zapis sa Svetonedeljske roštiljade poslušajte u današnjem radijskom Epicentru u 17 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.