Lipanjska berba stihozbirki

10. lipnja 2017.
Komentari isključeni
759 Pregleda

Uz rujanske berbe grožđa, koje su obavezni dio rituala za posjednike naših vinograda, ali i brajdi, posljednjih nekoliko godina u život ovoga grada ušla je i jedna lipanjska berba. U njoj knjigoljupci beru knjige, one poetične, koje su uglavnom dio prijašnjih “Ljubica”. Ni ove godine nije bilo drugačije, pa su u prvom današnjem programskom dijelu 28. po redu manifestacije “Vrazova Ljubica”, stihozbirke obješene između stabala divljih kestena na Trgu kralja Tomislava, i na drvenom mostiću preko Gradne, ubrali svi oni koji su se zatekli u Bor baru, domaćinu još jednog susreta pjesništva i pjesnika.

I dok je trajala berba, pjevala je klapa, samoborski Poj, koji je time unio dodatni štih u ovaj pjesnički program. Umjesto jedne, pojavile su se dvije Ljubice, bez Stanka, sve namjerne dolaznike i slučajne prolaznike pozdravila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda, a potom se prionulo ispijanju kave i upijanju stihova, u sebi ili naglas. Najhrabriji su se odvažili i stati pred mikrofon te drugima dočarati kako doživljavaju poeziju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.