Zagrebački giboni složni oko pobjede Hrvatske nad Islandom

9. lipnja 2017.
Komentari isključeni
1.063 Pregleda

Tročlana zagrebačka obitelj gibona iz ZOO-a nema dvojbe oko pobjednika nedjeljnog sraza nogometnih reprezentacija Hrvatske i Islanda. Ako je vjerovati njihovu prognoziranju, bit će to laka pobjeda “vatrenih”.

Naime, na predviđanju rezultata utakmice što se tradicionalno organizira u Zoološkom vrtu grada Zagreba, gibon Kent brzo je odabrao kutiju s obilježjima Hrvatske, a taj su izbor slijedile i njegova družica Kulička te kći.

“Nadamo se da Kent ovime nastavlja uspješnu seriju svojih prognoza te da će naša nogometna reprezentacija na Islandu pobijediti domaćina. Želimo da naš gibon ima pune ruke posla i s predviđanjima nastupa Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Pritom je dodao da Kent ima dostojnu nasljednicu. Njegova kći pokazuje veliko zanimanje za predviđanja rezultata utakmica, ali i navijačke rekvizite. Upravo su joj oni posebno dragi kad ih timaritelji i zoolozi koriste za obogaćivanje njezina životnog prostora.
Budući da mlada gibonica još nema ime, građani joj ga mogu predložiti putem Facebook stranice Vrta. Prijedlozi se skupljaju do petka, 16. lipnja nakon čega će ocjenjivački sud izabrati najbolje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.