Skup ravnatelja javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima

8. lipnja 2017.
Komentari isključeni
751 Pregleda

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije domaćin je ovogodišnjeg Skupa ravnatelja županijskih i lokalnih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima koji se održava još danas i sutra. Cilj okupljanja je razmjena iskustava u upravljanju zaštićenim područjima različitih kategorija zaštite, dijelova europske ekološke mreže te problematike iz djelokruga rada ravnatelja.

“Iznimno je važna razmjena iskustava, jer kod upravljanja zaštićenim područjima imamo slične probleme. Prilika je to da razjasnimo mnoge dvojbe te oko nekih stvari donesemo zajednički zaključak.” To je istaknula Martina Glasnović, ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten te dodala: “Ovaj skup je prigoda da ravnatelji iz cijele Hrvatske vide naše izazove u upravljanju, ali i naše vrijednosti i prirodnu baštinu te dobru suradnju s korisnicima prostora.”

U sklopu Skupa održan je radni sastanak s predstavnicima Uprave za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu gdje se raspravljalo o izmjenama Zakona o zaštiti prirode te o projektu “Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000”.

U sklopu terenskog dijela obišli su Samoborski muzej, posjetili Park šumu Tepec-Palačnik-Stražnik, krški fenomen Medjame i Geomorfološkog spomenika prirode Grgosova spilja.

U nastavku Skupa ravnatelji će obići te se upoznati s ljepotama i problematikom Ornitološkog rezervata Sava-Strmec, kolonijom crvenokljunih čigri na jezeru Rakitje, Natura 2000 područja Sava kod Hruščice i Sava nizvodno od Hruščice, Značajnog krajobraza Odransko polje i Turopoljski lug, Botaničkog rezervata Cret Dubravic“ i Parka u Lužnici.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.