Besplatni udžbenici za osnovce i u novoj školskoj godini

6. lipnja 2017.
Komentari isključeni
730 Pregleda

Grad Samobor je u školskoj godini 2016./2017. po prvi put osigurao besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce. Taj standard će biti zadržan i u školskoj godini koja počinje na jesen.

Zato Grad obavještava sve roditelje kako su svi učenici koji su dobili besplatne udžbenike za tekuću školsku godinu, obavezni ih neoštećene vratiti svojim razrednicima na kraju nastavne godine. Udžbenici će se vraćati u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. lipnja. U slučaju uništenja učenici su ih dužni zamijeniti novima, odnosno neoštećenima. Isto tako, udžbenici koji sadrže CD, bez njega su neupotrebljivi, pa se vraća i CD. Ne vraćaju se jedino radni udžbenici u koje se upisuje, kao i radne bilježnice.

Učenici koji će u tekućoj školskoj godini polaziti još program dopunskog rada te polagati popravne ispite, dodijeljene besplatne udžbenike dužni su školi vratiti nakon okončanja tih ispita. Za udžbenike koji će se dodijeliti za školsku godinu 2017./2018. roditelji će potpisati revers, čime će se obvezati na njihov povrat.

Osim učenika koji pohađaju školu na samoborskom području, besplatne udžbenike dobit će i svi polaznici škola u drugim gradovima i općinama, ukoliko im je prebivalište na području Grada Samobora. Sve to je velika promjene u odnosu na prijašnje godine, kada je Grad Samobor udžbenike sufinancirao s 300 kuna po učeniku, samo za obitelji slabijeg socijalnog statusa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.