Žiga oduševio Lisinski!

1. lipnja 2017.
Komentari isključeni
2.064 Pregleda

U zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, hramu hrvatske glazbe, Mirko Švenda Žiga održao je koncert pod nazivom „Najljepša obiteljska priča“ koji će se dugo, dugo pamtiti.

Bio je to „koncert života“ na kojem je Žiga ujedno proslavio i 35 godina svog glazbenog djelovanja. U tri sata njegovog i nastupa glazbenih obitelji istinski je uživala prepuna dvorana.

Čestitar mu je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pohvalio sve Međimurce, njihove vrline, poduzetništvo, i ljubav prema svom kraju.

Koncert pod nazivom „Najljepša obiteljska priča“ okupio je glazbene obitelji Rucner, Gabi i Matiju Dedića, Hrvoja i Hanu Hegedušić, Stjepana Jeršeka i sina Ivana (na berdi), Miroslava i Gordanu Evačić, kumove kajkavce Adama Končića i Vida Baloga, iznenađenje koncerta – duo Bravissimi: Žiga i Voljen Grbac (prvak opere HNK Rijeka), Bandiste (puhače) i orkestar Tonija Eterovića.

Mirko Švenda Žiga koncert je posvetio je svome sinu Alenu, uspješnom poduzetniku (koji proizvodi izvrsni šampanjac Sibon), s kojim je i zapjevao.

Bilo je to izuzetan glazbeni događaj na kojem su poznate hrvatske glazbene obitelji još jednom pokazale da se zajedničkim radom obitelji postižu i sjajni rezutati.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.