“Svi u prirodu”

30. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.097 Pregleda

Udruga Sport VIV iz Samobora provela je u nedjelju sportsko-rekreativnu akciju pod nazivom “Svi u prirodu”. Organiziran je izlet na Japetić za djecu i njihove roditelje, ali i sve ostale zainteresirane građane. Sakupilo se 20-ak građana u dobi od 3 do 65 godina koji su proveli kvalitetan sportsko-rekreativni dan u prirodi te uživali u prirodnim ljepotama.

Krenuli su oko 11 sati iz Dragonoša i uputili se pješice prema najvišem vrhu Japetića, tzv. piramidi, koja se nalazi na 879 metara nadmorske visine. Nakon što su oko 12 sati “osvojili” vrh, krenuli su put planinarskog doma Žitnica gdje su stigli oko 13 sati i proveli ostatak dana družeći se uz sport i rekreaciju. Igrao se nogomet, odbojka, preskakala vijača, igrao gumi gumi i badminton, a jeo se i grah. Sudionici su bili izrazito zadovoljni i pokazali želju za ponovnim sudjelovanjem u akcijama udruge.

-Ovo je prva u nizu sportsko-rekreativnih akcija udruge Sport VIV koja će se sustavno održavati, osobito u vrijeme ljetnih praznika. Želja nam je potaknuti sve naše sugrađanima, a ponajprije školarce, na aktivno i zabavno ljeto u prirodi – kaže voditeljica Ureda Udruge Petra Bašić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.