Lara Cvjetko, Lorena Štengl i Helena Vuković u hrvatskoj reprezentaciji

30. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.060 Pregleda

Vodstvo i članove Judo kluba Profectus Samobo“ ovih dana je razveselio dopis Hrvatskog judo saveza. Sve tri “profectusove” kadetkinje pozvane su u sastav kadetske reprezentacije Hrvatske za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se od 30. lipnja do 2. srpnja održati u glavnom gradu Litve. Hrvatska kadetska reprezentacija će brojati 9 članova, 3 kadeta i 6 kadetkinja.

Lara Cvjetko, Lorena Štengl i Helena Vuković drugu godinu uzastopno osigurale su svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Tri državne prvakinje su na natjecanjima Svjetskog kadetskog kupa skupljale bodove i svaka od njih je na najnovijoj svjetskoj ljestvici najbolje plasirana Hrvatica.

Lara Cvjetko u kategoriji do 57 kilograma s 220 bodova zauzima 4. mjesto na svjetskoj listi. Ispred nje su 3 starije natjecateljice, a budući da je Lara 2001. godište, još će sljedeće godine imati pravo nastupa u kadetskom uzrastu.

Lorena Štengl, 9. s prošlog europskog prvenstva, na najnovijoj svjetskoj rang listi zauzima 11. mjesto, te 7. na europskoj listi. Iskusnija je u odnosu na prošlu godinu, te uz malo sreće, sposobna za veliki rezultat.

Helena Vuković je u kategoriji preko 70 kilograma već u ožujku, nakon samo 3 turnira, ostvarila pravo nastupa na europskom, ali i svjetskom kadetskom prvenstvu. Prošlogodišnja nositeljica brončane medalje u pojedinačnom i ekipnom dijelu, cijelu sezonu je u samom vrhu svjetske liste, pa se i u Kaunasu nada medalji.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.