Nađite se s Nadjem ispred muzeja!

26. svibnja 2017.
Komentari isključeni
848 Pregleda

Umjetnik Milan Nadj čija je izložba “Zavičajne idile” postavljena u Samoborskom muzeju danas je u parku ispred te kulturne institucije odlučio slikati ne bi li posjetiteljima i prolaznicima pokazao kako to radi. Zanimljivo je to što ovaj naivni umjetnik slika posebnom tehnikom, a to je ulje na staklu. Tu je tehniku naučio od Ivana i Josipa Generalića.

“Prvo je potrebno napraviti skicu, što je najteže, jer sve se mora slikati obratno, tj. sve ono što se nalazi na lijevoj strani slike, na skici se mora nacrtati desno, a onda se na staklo bojom nanose detalji i sve ostalo – kaže umjetnik koji rado dolazi u Samobor, jer prvu samostalnu izložbu je prije 45 godina imao u Samoborskom muzeju, a zahvaljujući Ivici Sudniku i likovnoj kritičarki i povjesničarki umjetnosti, Vandi Ekl.

Milana Nadja vidjeti ćete kako slika ispred muzeja i narednih dana, a njegovu izložbu u Samoborskom muzeju razgledati možete do 18. lipnja. Njegovi radovi odišu toplinom, ljubavlju i koloritom, a vječita inspiracija su mu zavičajne idile.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.