Najnovije
Akcija nadzora vozača na dva kotača (22. kolovoza 2019. 15:48)
Preko 3 milijuna kuna za programe u kulturi (21. kolovoza 2019. 14:04)
Asfaltiran lijevi odvojak Okićke (21. kolovoza 2019. 13:44)
Gorjela prizemnica u Galgovu! (21. kolovoza 2019. 13:41)
Granice inspirirale umjetnike (20. kolovoza 2019. 23:11)
Sava trijumfirala na svom turniru (20. kolovoza 2019. 15:29)
Obnova mosta prema šetnici (20. kolovoza 2019. 15:25)

Pavlu Joziću gradsko priznanje i novčana nagrada za svjetski uspjeh

25. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.464 Pregleda

Samoborskog stolnotenisača s invaliditetom Pavla Jozića jutros su primili predstavnici Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, resorni pročelnik Juro Horvat i tajnica Saveza Marijana Radek i čestitali mu na srebrnoj medalji koju je u paru s Opatijcem Vjekoslavom Gregorevićem osvojio na Svjetskom prvenstvu u Bratislavi. Nagradili su ga priznanjem koje mu je uručila Sanja Horvat Iveković i novčanom nagradom u visini od 10 tisuća kuna. U pratnji Pavla Jozića bili su njegov otac i predsjednik Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje Viktor Jozić te predsjednik Stolnoteniskog kluba Samobor, čija je muška ekipa nedavno ušla u Prvu ligu, Krunoslav Znika.

Pavao Jozić je kratko prokomentirao svoj rezultat, rekavši da su Vjeko i on nastupili kao četvrti nositelji i da su realno i očekivali neku od medalja. -Dobro smo radili i pripremali se za ovo prvenstvo, a medalja nam je jako draga jer smo pobijedili olimpijske pobjednike i svjetske prvake, Nijemce i Engleze – istaknuo je Pavao Jozić zahvalivši svom treneru Roku Tošiću i kondicijskom treneru Igoru Jandrečiću. Najavio je svoja nova natjecanja te zahvalio na priznanju i nagradi koji su, kako je rekao, plod odličnih uvjeta za treniranje u dvorani Synergia Konzum.

Viktor Jozić smatra da je od svih uspjeha koje čovjek može doživjeti, najveći uspjeh njegova djeteta. -Uspjeh je veliki mozaik, spoj napornog treniranja, dobrih uvjeta i potpore obitelji, Grada i Županije – naglasio je Viktor Jozić. Krunoslav Znika je potvrdio Pavlove i Viktorove riječi da između dva kluba vlada prava sinergija jer Kruno igra u rekreativnoj SOKAZ-ovoj ligi za klub osoba s invaliditetom, a Pavao, pak, igra za prvu momčad STK Samobor. -Dugo smo skupa i nadam se da ćemo i dalje ostati zajedno – zaključio je Znika.

Sanja Horvat Iveković je izrazila zadovoljstvo ovakvim susretima s mladim i iznimno uspješnim sportašima, čestitala cijelom klubu na svim ulaganjima u razvoj mladih samoborskih stolnoteniskih snaga te rekla kako se nada da Pavlov put do medalje nije bio pretežak. Juro Horvat je naglasio kako ga je jako obradovala vijest o Pavlovom uspjehu iako je i očekivao dobar rezultat koji je tim vredniji, rekao je Horvat, jer samoborski stolnoteniski klub u ovoj godini slavi 50 godina rada i postojanja, a njegovim stopama ide i Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom. Marijana Radek je napomenula da je suradnja Samoborskog športskog saveza sa stolnotenisačima vrlo dobra i da je jedna od njezinih plodova i ta dvorana koja je klubovima dostupna 24 sata dnevno. To je, uz dobar stručni rad, jedan od ključnih uvjeta za ovakve velike rezultate. Ujedno je, kao i svi ostali, čestitala Stolnoteniskom klubu Samobor ulazak u Prvu ligu.

Razgovor s Pavlom i Viktorom Jozićem poslušajte u današnjem radijskom Epicentru od 17 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.