Druženje s čarobnjacima uz čarobni zeleni sok i kremšnite!

25. svibnja 2017.
Komentari isključeni
781 Pregleda

Sukobu dvojice čarobnjaka, dobrog zelenog Vladimira i crnog zločestog Mora danas su u kavani Livadić svjedočili samoborski mališani okupljeni na promociji knjige za djecu “Vladimir i Matilda”, poznate hrvatske književnice Milane Vuković Runjić. Inače, Vladimir s kćerkicom Matildom živi u platani na zapadnom izlazu iz Zagreba a zločesti Mor u “šupljoj kuli” samoborskog Starog Grada.

Naime, Vladimira i Matildu napustila je dobra vještica Vesna, koja se zbog kletve čarobnjaka Mora pretvorila u zlu, a u današnjem interaktivnom igrokazu Mor je svladan čarobnom zelenom kremšnitom kojeg je za njega napravila teta Đurđica iz kavane Livadić, a Vladimir i Matilda uspjeli su vratiti svoju Vesnu.

Mališani su uživali u prezentaciji ove zanimljive priče o čarobnjacima, ljubavi, obitelji, ali i prirodi, a uvodne retke knjige pročitala im je Milana Vuković Runjić te najavila kako će knjiga, koju je napisala na poticaj svoje kćerkice Antonije i uz njenu pomoć, dobiti svoj nastavak. Naime, u knjizi se zapravo još nisu sukobili Vladimir i Mor, pa je ovo bio njihov prvi sukob uživo. Osim u priči te druženju s čarobnjacima mališani su uživali i u zelenim sokovima te čarobnim zelenim kremšnitama.

Milana Vuković Runjić priprema i slikovnicu te predstavu za djecu ” Vladimir i Matilda”. Predstava bi do kraja godine trebala biti izvedena u Kazalištu lutaka, a tim će povodom biti izdana i slikovnica. Vrsna književnica i kolumnistica odlično se snašla i u ulozi spisateljice za djecu, a što je potvrdila i današnja promocija u kavani Livadić.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.