Judaši Profectusa na 4 jaka turnira

24. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.542 Pregleda

Natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor proteklog su vikenda nastupali su 4 jaka turnira diljem Europe. Dok su se sestre Vuković borile u Španjolskoj na Svjetskom juniorskom kupu, o čemu ste sve već mogli čitati na ovim stranicama, Lara Cvjetko i Lorena Štengl nastupale su u Poljskoj na Svjetskom kadetskom kupu među 490 natjecatelja iz 25 zemalja iz Europe i Japana.

Lara je u kategoriji do 57 kilograma bila nositeljica, pa je prvo kolo bila slobodna, a zatim pobijedila predstavnice Bjelorusije i Austrije. Četvrtfinale u izjednačenoj borbi gubi od Čehinje, a u repasažu zbog trenutka nepažnje gubi borbu protiv predstavnice Francuske i zauzima 9. mjesto. Loreni je ždrijeb za prvu borbu donio nepoznatu Japanku. Lorena je oprezno krenula i vrlo brzo protivnicu prisilila na dvije kazne, a tada je Japanka polako preuzela inicijativu i na kraju pobijedila. U repasažu Lorena pobjeđuje predstavnicu Austrije, pa gubi od predstavnice Njemačke i zauzima, kao i Lara, 9. mjesto. Iako nije bio njihov dan, Lara i Lorena su ipak bile najbolje plasirane Hrvatice i osigurale nastup na Europskom kadetskom prvenstvu koje se početkom srpnja održava u Litvi. S 3 natjecateljice Judo klub Profectus Samobor i ove će godine biti najbrojniji u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije.

U subotu, 20. svibnja, u Ljubljani je održan tradicionalni Palijev judo memorijal na kojem je ove godine nastupilo 198 natjecatelja iz 32 kluba iz Slovenije i Hrvatske u uzrastima do 14 i do 16 godina. Budući da je to bio jedini turnir za ove uzraste u Sloveniji, okupio je najbolje slovenske natjecatelje, pa za svaku osvojenu medalju trebalo odraditi borbe s osvajačima državnih medalja na slovenskom prvenstvu.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 14 godina Dora Hrkec i Ivan Lindić iz samoborskog Profectusa osvojili su prva mjesta. Dora je u kategoriji do 52 kilograma pobijedila i slovensku prvakinju i viceprvakinju, a Ivan je u svoje 4 pobjede upisao i onu protiv slovenskog prvaka. Nina Cvjetko je u kategoriji do 40 kilograma osvojila srebro izgubivši samo borbu protiv slovenske prvakinje, a Nikola Škalec je nakon početnog poraza kroz repasaž nanizao tri pobjede i osvojio brončanu medalju. U uzrastu mlađih kadeta Tena Pšeničnjak je osvojila zlato protiv slovenske prvakinje, a Diana Sertić, Antonio Hrkec i Tomislav Dömötörffy plasirali su se na 5. mjesto.

U Rimavskoj Soboti u Slovačkoj održan je međunarodni judo turnir na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 58 klubova iz 11 europskih zemalja, a na njemu je Judo klub Profectus Samobor sudjelovao s uzrastima dječaka i djevojčica do 9, do 11 i do 13 godina. U vrlo jakoj konkurenciji Jana Cvjetko i Rocco Cekuš su osvojili brončane medalje, Jakov Župančić je bio peti, a Petar Slamar i Potjeh Matej Vidić su izborili 7. mjesto. Anja Doljanin, Patrik Župančić i Sven Bečki ovoga puta nisu ostvarili plasman.

Više o nastupima natjecatelja Judo kluba Profectus Samobor možete pročitati na web stranici www.judo-profectus-samobor.hr.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.