Spiritual Market – jazz film i live bend svirka stiže u Samobor!

23. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.323 Pregleda

U sklopu 13. po redu samoborskog Jazz festivala publika će u četvrtak, 25. svibnja, u dvorani samoborskog kina, od 20 sati, moći uživati u projektu Spiritual Market. Projekt je to koji uključuje jazz album Vedrana Ružića nagrađenog Porinom za najbolji jazz album i pripadajući art film Johna Karduma i Ire Tomić, koji koegzistiraju istovremeno – film i live bend svirka.

Spiritual Market inspiriran je putovanjima Marka Pola do dalekog istoka koja su prikazana kroz jazz glazbu i art film. Najprije je nastao jazz album koji kombinacijom prizvuka Istre i dalekog istoka, prati Polov put od Venecije do Kine. Uz Ružića na kontrabasu, sastav čine Adriano Bernobić na bubnjevima i Pavle Miljenović na gitari, te Mario Bočić na saksofonu. Nakon albuma, nastaje prateći film, čija posebnost leži upravo u činjenici da je nastao na temelju glazbe, a ne obratno, te ga autori nazivaju prvim hrvatskim jazz filmom. U svojoj izvedbi pak, opet su glazbenici ti koji hvataju tempo s filmom. Album u izdanju Croatia Recordsa objedinjuje pet autorskih kompozicija, kasnosrednjovjekovni motet i tradicionalnu mongolsku skladbu u novim aranžmanima.

Spiritual Market do sada je uspješno izveden u Zagrebu, Beču, Rijeci i Puli.

Fotografija preuzeta s www.vedranruzic.com

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.