Samoborski vinari rade sve bolja vina!

22. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.005 Pregleda

U prostorijama Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge u popularnoj ” Brenti” u subotu, 20. svibnja, održan je Dan otvorenih vrata i 24. ocjenjivanje vina. Ovogodišnji šampion u kategorijama bijelih miješanih sorti i sortnih bijelih vina je Marijan Žganjer, u kategoriji ružičastih i crvenih vina pobjednik je Marijan Sokolović, a u kategoriji aromatiziranih vina slavodobitnik je Marijan Mihelić.

Tri Marijana napravila su najbolje vino, a ocjenjivala ih je stručna komisija u čijem su sastavu bili vrsni enolozi. Dodijelili su samoborskim vinarima i vinogradarima čak 35 zlatnih priznanja. “To se do sada nikada nije dogodilo u povijesti ove Udruge” – kaže predsjednik, Marijan Žganjer.

Potvrda je to da samoborski vinari i vinogradari rade sve bolja vina te da su se ulaganja u edukaciju koju ova Vinogradarsko-vinarska udruga redovito provodi kroz predavanja i radionice isplatilo. Dan otvorenih vrata i ocjenjivanje proteklo je uz kušanje ponajboljih vina i bermeta, te raznovrsnu gastro ponudu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Konačno su skužili da se i od grojzdja more vino napraviti 🙂