Filip Turk drugi na Braču

22. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.244 Pregleda

Proteklog vikenda na Braču je vožena međunarodna MTB utrka u disciplini cross country maraton – XCM Uvati Vitar.

Staza duljine 107 km, sa startom i ciljem u Sutivanu, privukla je više od 200 natjecatelja iz deset zemalja. Odličnu utrku odvozio je Samoborac Filip Turk iz BBK Šišmiš koji je nakon 4 sata i 41 minutu ciljem prošao kao drugi, svega desetak sekundi iza pobjednika Boštjana Hribovšeka iz Slovenije.

Od samog starta odvojila se skupina od 4 biciklista, tri slovenska Hribovšek, Dimic i Belak, te Filip Turk. Nakon 45 km otpao je iz vodeće skupine Belak, a nakon 85 km  i Dimic.

Hribovšek i Turk nastavili su borbu do pred sam cilj i Hribovšek je na jednom tehnički zahtjevnom dijelu staze ostvario minimalnu prednost, te ciljem prošao prvi.

Budući da Filipu maratoni nisu prioritet ovaj rezultat je odličan i potvrđuje izvrsnu formu u tekućoj sezoni u kojoj je Filip već na nekoliko međunarodnih utrka osvajao bodove za UCI renking.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.