Od Toše Dabca do Feđe Klarića

21. svibnja 2017.
Komentari isključeni
879 Pregleda

Foto galerija Lang iz Langove ulice u Samoboru danas je otvorenjem svoje 160. izložbe obilježila 15 godina kontinuiranog djelovanja. Ova mala retrospektiva fotografija iz fundusa Galerije odabrana za izložbu “Šarm fotografije” svjedoči o širokom spektru dosadašnjih izložbi, od prve iz 2002. godine kada su u Langu bile izložene fotografije Toše Dabca, do posljednje ovogodišnje izložbe Feđe Klarića.

-Foto galerija Lang nastoji s jednakom pažnjom promovirati klasične vrijednosti hrvatske fotografije i predstaviti sve novosti što ih donosi nova i mlađa generacija hrvatskih fotografa – kaže osnivač i vlasnik Foto galerije Lang Želimir Koščević dodajući: Razvijali smo s godinama regionalni i međunarodni program predstavljajući vrijedna djela hrvatske fotografije u susjednim zemljama, ali i uratke europskih i svjetskih foto majstora.

Koščević je na otvorenju obećao da će tako biti i dalje te izrazio nadu da će to više i bolje prepoznavati i podupirati i institucije sa svih razina.

Ovo je bilo posljednje proljetno otvorenje foto izložbe u Langu, a s novim serijalom izložbi nastavit će se u jesen.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.