Vatrogasna vježba u Svetom Martinu pod Okićem

19. svibnja 2017.
Komentari isključeni
613 Pregleda

U sklopu obilježavanja “Svibnja – mjeseca zaštite od požara”, te uz Dan Vatrogasne zajednice Grada Samobora, danas je izvedena javna vatrogasna vježba, u kojoj su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba grada Samobora i dobrovoljna vatrogasna društva Galgovo, Molvice, Drežnik, Petkov Breg i Pavučnjak. Vježba je održana kod Osnovne škole Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, a odnosila se na evakuaciju djece i zaposlenika škole s pretpostavkom da je došlo do požara u prizemnim prostorima škole.

Vatrogasna intervencija sastojala se od dva dijela i šest segmenta. Prvi dio i četiri segmenta bili su vezani uz provedbu evakuacijske vježbe i mogućeg stvarnog scenarija požara na školskom objektu, dok je drugi dio vježbe biti neposredno vezan uz mjesto događaja kao splet nesretnih okolnosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.