Doklajbajte svoje pete na 7. CU’FUS… pod mus!

19. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.426 Pregleda

Ovogodišnji, sedmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS) od jučer traje u našem gradu. Sve do nedjelje na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja očekuje vas pregršt predstava, performansa, cirkuskih trikova, a možete se okušati i na letećem trapezu. Za odličnu atmosferu i vrhunske nastupe koji svima izazovu osmijeh na licu, ali i nevjericu, zbog težine izvedbe brinu se brojni domaći i strani artisti. Neki od umjetnika su: Irrwisch teatar (Austrija), Rogor cirkus (Slovenija), EIA (Španjolska), Cia Vaques (Španjolska), CirkoBalkana Kaos Cabaret (Balkan i šire), La belle Apocalypse (Francuska) i mnogi, mnogi drugi…

U petak, 19. svibnja od 17:00 – 24:00 sata održat će se će se 6 predstava i 2 performansa. U subotu i nedjelju je također planiran bogat cirkuski ulični program (preko 15 predstava dnevno), CU’FUSEK (dječji program, predstave i animacija), CIRKUSKA GALA VEČER, CHILLIBAR NA CU’FUS-u (dnevni glazbeni program u parku), CU’FUZIK (glazba na CU’FUS-u), CU’FUSARIJE (cirkuske radionice), prezentacije na CU’FUS-u, eko kutak, gastro ponuda, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija… U nedelju, 21. svibnja u 20:30 CU’FUS zatvara cirkuska poslastica CIRKOBALKANA KAOS CABARET na pozornici u parku kod Muzeja.

Umjetnici koji ove godine sudjeluju na CU’FUS-u, istražuju razne sfere cirkusa što uključuje eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima Festivala pruža iskustvo suvremenih cirkuskih dostignuća.

Ovogodišnji posebni događaj je spektakularni GALA SHOW, koji će se održati 20.5 u 21:00 sat na pozornici u parku kod Samoborskog muzeja (na njemu ćete moći vidjeti cirkuske točke umjetnika koji nastupaju na ovogodišnjem CU’FUS-u)

Novitet festivala je CU’FUS VISUAL ART – LightMotif koji predstavlja „LightBox“ (petak, 19.5 i subota, 20.5 od 21:00 – 00:00 u parku kod Muzeja). Radi se o interaktivnoj video instalaciji koja omogućava manipulaciju videom u živo, pomoću bilo kojeg predmeta koji se stavi na osvijetljenu površinu LightBox-a.

Sav program na CU’FUS-u je besplatan s „obaveznom“ donacijom u šešir umjetnika….

Detaljan program Festivala možete pronaći na: www.cufus.net.

Doklajbajte svoje pete na CU’FUS… pod mus!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.