Samoborski volonteri se educiraju da bi bili još korisniji!

18. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.065 Pregleda

Volonteri udruge “Kad bi svi…” predano volontiraju u udomiteljskim kućama udruge Nova budućnost u sklopu programa “Pomoć u učenju i slobodnom vremenu štićenicima udruge NB” koju financijski pomaže Grad Samobor.

Pojavila se potreba informiranja volontera o radu s djecom koja boluju od dijabetesa pa su za pomoć zamolili udrugu “Slatki Samoborci”.

Tako su 17. svibnja volonteri i odgojiteljice Nove budućnosti imali priliku čuti vrlo korisno predavanje “Abeceda dijabetesa” koje su održale Danijela Nožinić, viša medicinska sestra Klinike za pedijatriju KBCSM Zagreb i predsjednica udruge Slatki Samoborci, g Ksenija Kolman Goreta.

Udruga Nova budućnost trenutno zbrinjava dvoje djece s dijabetesom, stoga je ova edukacija dodatno osnažila volontere i djelatnike u nastojanju da im pruže što kvalitetniju skrb i primjereno odgovore na njihove potrebe.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.