S većom ponudom – više mogućnosti

18. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.582 Pregleda

Vreva, rastrčanost, uzbuđenost i zainteresiranost samoborskih četvrtaša i šestaša obilježili su i ove godine manifestaciju Sajam mogućnosti koju su jutros zajednički priredili Policijska uprava zagrebačka i samoborska policijska postaja, Grad Samobor i gradsko Vijeće za prevenciju na vanjskim sportskim terenima kod Sportske dvorane Samobor.

Učenike i sve druge sudionike programa pozdravio je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je Sajam pratio uz gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Juru Horvata, zamjenika načelnika Policijske postaje Samobor Vida Noršića i predsjednika Vatrogasne zajednice grada Samobora Željka Koščicu.

-Iz godine u godinu broj štandova na Sajmu se povećava, a učenicima se nudi sve više mogućnosti za bavljenje raznim sportskim, kulturnim, inovativnim i drugim aktivnostima – rekao je uime nositelja ovog projekta, Vid Noršić. Dodao je da su i učinci Sajma sve vidljiviji jer povratne informacije iz udruga, ustanova i institucija govore o većoj zainteresiranosti mladih u dobi od 10 do 14 godina za ponuđene im sadržaje na Sajmu mogućnosti.

Programe su im kroz zabavu, igru i natjecanja i ovaj put predstavili sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva i druge udruge te javne službe, zajednice i ustanove. Konačni cilj projekta, koji se odvija na području cijele države, upoznavanje je i poticanje djece na aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena ne bi li ih se na taj način udaljilo od društveno neprihvatljivog ponašanja.

Sajam je završio proglašenjem najboljih u atletskim utrkama i malom nogometu te izvlačenjem nagrada u igri “Pronađi me”. Cijeli je program vodio Mislav Maroević.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.