15 godina Foto galerije Lang!

18. svibnja 2017.
Komentari isključeni
871 Pregleda

“Šarm fotografije” naziv je izložbe kojom će Foto galerija Lang dolazeće nedjelje, 21. svibnja, obilježiti 15. godina rada. Izložene će biti fotografije iz fundusa galerije, a otvorenje izložbe je u podne.

“Sa stotinu i šezdesetom realiziranom izložbom Foto galerija Lang obilježava petnaest godina kontinuiranog djelovanja. Od prve (Tošo Dabac) 2002. godine do posljednje (Feđa Klarić) nastojali smo sukladno našem Statutu s jednakom pažnjom promovirati kako klasične vrijednosti hrvatske fotografije, tako i predstavljati sve novosti što ih donosi nova i mlađa generacija hrvatskih fotografa. S druge strane razvijali smo regionalni i internacionalni program predstavljajući vrijedna djela hrvatske fotografije u susjednim zemljama (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Slovačka), ali jednako tako i vodili smo računa da u Foto galeriji Lang prikažemo djela evropskih i svjetskih majstora fotografije (C.Campbell, H. Newton, A. Phelps, N. Rosetti, V. Birgus, S. Furuya, Sh. Ghadirian, W Betch, G. Marozzini, Sz. Balint A. Kujučev, G.” – napisao je Želimir Koščević, programski savjetnik Foto galerije Lang.

Vodili su i organizirali velike projekte fotografske umjetnosti kao što su izložbe talijanskog neorealizma i suvremene fotografije iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine. Pored toga sudjelovali su svojim prilozima u europskog projektu „Leksikona evropske fotografije 1900 do 1939“, a izložbe u produkciji Foto galerije Lang bilo je moguće vidjeti u Rovinju, Šibeniku, Dubrovniku, Vodicama, Benkovcu, Varaždinu, Bjelovaru, Splitu,Kumrovcu, Puli i Rijeci.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.