“Bogumilci” drugi u kategoriji “Školska mjuza”

15. svibnja 2017.
Komentari isključeni
932 Pregleda

Učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, članovi školskoga zbora, pod vodstvom profesora glazbene kulture, Igora Kosa, osvojili su fenomenalnu 2. nagradu na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u kategoriji Školska mjuza održanom u subotu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Učenici su tamo nastupili izvedbom Hallelujah legendarnog Leonarda Cohena. Ovogodišnji Festival okupio je čak 600 djece u kategorijama Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza. Konkurencija je bila veća nego ikad, no učinici “bogumilca” još su jedanput dokazali koliko se isplate rad i trud svih mladih umjetnika i njihovog mentora.

Nakon okupljanja ispred škole, dolaska autobusom u Muzej u jutarnjim satima i doručka, učenici su najprije odradili tonsku probu te svoj nastup “uštimali” do savršenstva. Nazočili su radionici pod nazivom “Autorskim pravom štiti se stvaralački rad” i naučili najvažnije činjenice o autorstvu, autorskim djelima i poticanju ponekad “uspavane” inspiracije. Nakon odlične radionice uputili su se u razgledavanje stalnog postava Muzeja i zabavili se spuštanjem na popularnom dvostrukom toboganu Muzeja.

Poslije ručka i fotografiranja postajalo je sve napetije jer u 17 sati je slijedio nastup, a zatim i najuzbudljiviji trenutak dana – proglašenje pobjednika. Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od 3 člana stručnog žirija, imalo je vrlo zahtjevan zadatak. Nakon osvojene izvrsne 2. nagrade, oduševljenje je bilo na vrhuncu.

 

U pratnji učenika bile su profesorica likovne kulture, Ruža Barbarić Librić i profesorica hrvatskoga jezika, Petra Birman. Čestitamo i pobjedniku iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice, čiji je zbor izveo skladbu Balleilakka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.