Borna Banjanin i Martin Unterhofer najbolje prezentirali svoje astronomsko istraživanje

11. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.339 Pregleda

Učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, u pratnji mentorica Snježane Horvatić, profesorice geografije i Ivane Matić, profesorice matematike i fizike, sudjelovali su od ponedjeljka do srijede na Državnom natjecanju iz astronomije u Kutini. Prethodila mu je pisana provjera znanja i izrada istraživačkog rada, prezentacije i plakata, a na natjecanju u Kutini učenici su svoju radnju branili pred tročlanom komisijom. Škola se ponosi rezultatima, znanjem i umijećem prezentiranja svojih učenika, kao i marljivim radom njihovih mentorica.

Među petašima u istraživačkom radu “Sunce”, prvi je bio Vid Horvat, a sedmi David Katačić. Šestaši su imali istraživački rad “Venera”. Prvo mjesto pripalo je Borni Banjaninu, a drugo Martinu Unterhoferu. Sedmaši su istraživali “Magnitudu zvijezda”. Četvrti je bio Antonio Radovanić, a osmi Mate Baković. Kod osmaša drugo je mjesto s istraživačkim radom “Mjesec” osvojio Jakov Ljubičić. Istraživači rad “Venera”, učenika Borne Banjanina i Martina Unterhofera, izabran je za najbolje prezentirani rad u kategoriji šestih razreda.

Petra Birman, prof.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.