Samobor zaustavio Bosco

10. svibnja 2017.
Komentari isključeni
987 Pregleda

SENIORI – A2 liga – 31. kolo

SD Samobor.

SUCI: Jurković, Reić, Stvorić – Zagreb.

Gledatelja: 70.

KK SAMOBOR – KK BOSCO (Zagreb) 95:83 (45:44)

(24:20, 21:24, 24:16, 26:23)

SAMOBOR: Marko Šilobod 25, Lovro Mandalinić 20, Jakša Milatić 12, Niko Gril 12, Mateo Gionechetti-Prahin 10, Ivan Bilić 11, Zvjezdan Imbert 3, Nikša Šiljezar 2, Marko Marcelić, Lovro Jelić, Mark Knezović. TRENER: Matija Brkljačić.

Vodeća ekipa A2 lige košarkaša – skupina centar, Bosco iz Zagreba, nakon sinoćnje fenomenalne igre samoborskih košarkaša, pokleknula je u Sportskoj dvorani Samobor izgubivši rezultaom 83:95. Tako je, nakon 10-ak kola na vodećoj poziciji, u zadnjem kolu lige prepustila prvenstvo i ulazak u prvu ligu momčadi Agrodalma iz Zagreba dok su Samoborci ove godine s najmlađom ekipom lige osvojili odlično 5. mjesto s velikim ambicijama da na jesen, sada znatno iskusniji, napadnu i prvo mjesto A2 lige – centar.

U prvom poluvremenu obje su se ekipe u vrlo discipliniranoj i učinkovitoj igri izmjenjivale se u vodstvu. U nastavku Samobor pojačava igru u obrani, dok gostima uz dosta nevoze i pod imperativom pobjede pada koncentraca i to u prijelomnim trenucima utakmice. Samobor do kraja treće četvrtine ostvaruju 10-ak koševa razlike koje uz frenetično bodrenje publike, koja svaku atraktivnu i učinkovitu akciju nagrađuje zasluženim pljeskom, ne ispušta iz ruku do kraja utakmice za na kraju veliko slavlje i zasluženu pobjedu nad vodećom ekipom lige.

Kod odličnih Samoboraca uz čak šestoricu s dvoznamenkastim učinkom, briljirali su Marko Šilobod s 25 i Lovro Mandalinić s 20 koševa. Uz njih, velik doprinos pobjedi dao je organizator igre Jakša Milatić s 12 koševa i 7 asistencija. Treba pohvaliti i trenera Samobora Matiju Brkljačića koji je ove sezone s ovom mladom ekipom Samobora napravio više nego odličan posao.

Zdravko Džimbeg

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.