“Plemka” se plasirala na Državnu smotru učeničkih zadruga

8. svibnja 2017.
Komentari isključeni
871 Pregleda

Učenička zadruga Plemka OŠ Milana Langa Bregana sudjelovala je na Županijskoj smotri zadruga koja je održana u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici i osvojila 3. mjesto čime se plasirala na Državnu smotru zadruga.

Dominik Bedeničić, Petra Šimrak i Vedran Čalić zajedno s voditeljicom zadruge Kornelijom Turić Dorotić svojim su izložbenim prostorom osvojili srca kupaca, kao i ocjenjivačke komisije. Tema je bila povezana s pjesmom Luke Paljetka koju je taj veliki pjesnik nedavno poslao učenicima u Bregani, a Dominik je odlučio napisati i pismo velikom pjesniku koje pročitajte u nastavku!

Dragi Luko!
Javljamo Vam kako bismo Vam zahvalili na pjesmi koju ste nam poslali. Pjesma o mački koja je iz Dubrovnika došla u Breganu nadahnula nas je za 29. smotru učeničkih zadruga Zagrebačke županije te nam je glavna tema bila mačka. Vašu mačku oživili smo na keramičkim satovima, prstenju, ogrlicama i privjescima, magnetima, karamelama i pjenušavim kupkama. Naša maca toliko se svidjela kupcima i komisiji da smo izborili 3. mjesto u županiji.
Zahvaljujući Vama i uz pomoć naših vrijednih ručica, idemo na Državnu smotru učeničkih zadruga. Kao uspomenu na našu zadrugu i školu, šaljemo Vam nekoliko prigodnih poklončića inspiriranih simpatičnom i druželjubivom mačkom iz pjesme.
Dominik Bedeničić, član UZ „Plemka“

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.