Ekipa iz Rakovice ponovno napravila najbolje češnofke!

7. svibnja 2017.
Komentari isključeni
1.400 Pregleda

Pobjednik drugog dana 8. Festivala samoborskih češnofki je , kao i prošle godine MO Rakovica, drugo mjesto osvojila je ekipa iz GČ Cvjetno naselje – Perivoj, a treća je ekipa iz MO Gradna.

Kao i prvog dana natjecanja odlučivale su nijanse, a stručna komisija na čelu s dr. Dubravkom Vidučem ocijenila je ovogodišnji Festival češnofki najboljim do sada.

Sve natjecateljske ekipe, njih 8, držale su se propisanih pravila i recepture, a veliki pomak je i to što ove godine u češnofke nisu dodavali aditive niti išta slično. Svi su se potrudili i na tome im čestitamo! Degustirati domaće samoborske češnofke možete sve do 15 sati!

Pored amatera, na ovom festivalu samoborsku češnofku na najbolji mogući način promoviraju i profesionalni proizvođači udruženi u Udrugu Samoborska češnofka, a to su : IGOMAT, IMES, DR. ŠKOBIĆ, OTOČANKA i MESNICE AS.

Predsjednik Udruge, Igor Runtas kaže kako je manifestacija odličan način da se što više posjetitelja upozna s gastro suvenirom Samobora, a to je češnofka. “Planiramo zaštiti ime samoborske češnofke, dobiti oznaku zemljopisnog podrijetla i sve ostalo što je potrebno kako bismo brendirali samoborsku češnofku i grad Samobor” – kaže Igor Runtas.

Manifestacija je i ove godine opravdala svoje postojanje, jer osim brojnih natjecatelja privukla je i brojne posjetitelje koji su uživali u domaćim delicijama!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.