Detalj s današnjeg susreta permijera Hrvatske i Slovenije s predsjednikom Europske komisije (fotografija preuzeta s portala Vlade RH)

Konačno kraj gužvama na granici!

29. travnja 2017.
Komentari isključeni
821 Pregleda

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Miro Cerar postigli su na današnjem trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom dogovor da se na graničnim prijelazima između dvije države prijeđe na ciljane umjesto sustavnih kontrola putnika , čim vrijeme čekanja dosegne 15 minuta.

“Danas smo dogovorili da će se sa sustavnih prijeći na ciljane kontrole temeljem vodiča koje je Komisija spremila, čim čekanje na granicama bude veće od 15 minuta. Što znači da sada vrlo jasno imamo potvrđeno od strane Komisije pravno utemeljeni način koji dopušta graničnoj policiji da u skladu s procjenom rizika lakše prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole”, izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković, dodajući da se s primjenom tog dogovora može praktički krenuti već sutra.

Plenković, Cerar i Juncker sastali su se neposredno prije početka summita EU-a koji je posvećen Brexitu.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.